Ga naar de inhoud
De klimaatklasse van een koel- of vrieskast geeft aan voor welke omgevingstemperaturen het apparaat geproduceerd is. Er zijn 4 klimaatklassen, die afzonderlijk of in combinatie bij de diverse uitvoeringen vermeld kunnen staan.

SN = omgevingstemperatuur van 10 tot 32°C
N = omgevingstemperatuur van 16 tot 32°C
ST = omgevingstemperatuur van 16 tot 38°C
T = omgevingstemperatuur van 16 tot 43°C

De combinatie SN-T betekent dan dat het apparaat geschikt is voor omgevingstemperaturen van 10 tot +43°C.

Bij temperaturen onder de ondergrens van de klimaatklasse zullen koelkasten met en zonder vriesvak en dubbeldeurs koelkasten met 1 thermostaat niet meer goed kunnen functioneren. Koel/vriescombinaties met DuoCooling werken bij een omgevingstemperatuur vanaf 0°C.

Statische huishoudelijk vrieskasten daarentegen zullen technisch nog wel goed functioneren. Sinds 1 juli 2017 zijn alle vrieskisten, vrieskasten en tafelmodel vrieskasten met SmartFrost voorzien van FrostProtect. Deze vriezers blijven functioneren bij een omgevingstemperatuur vanaf -15°C. Voor alle vriezers gefabriceerd voor deze datum en vriezers met NoFrost is de ondergrens 0°C.

Bij de professionele diepvrieskasten (uitgezonderd statische diepvrieskasten) is vanwege het ontdooisysteem een omgevingstemperatuur van minimaal +10°C vereist.

Deze informatie is genomen uit de informatie van LIEBHERR
Tel 0227-547303 - GSM/WhatsApp 06-53771715
Terug naar de inhoud